Tiesitkö, että fontit ovat tekijänoikeuksien alaista materiaalia siinä missä esimerkiksi myös musiikki ja valokuvat, ja niiden käytöstä joutuu maksamaan satoja, tai jopa tuhansia euroja? Ei se mitään. Ei moni mukaan tiennyt.
Kun ostat tietokoneen, saat mukana tietyt fontit käyttöjärjestelmästä riippuen. Käyttöjärjestelmän valmistaja on maksanut puolestasi lisenssit näihin fontteihin. Eri käyttöjärjestelmien mukana saa aina hieman eri fontit.
Mikäli koneellesi valmiiksi asennetuista fonteista ei löydy sopivaa, onneksi on myös joitain paikkoja, joista voi ladata kauniita ja käyttökelpoisia fontteja ilmaiseksi.
Tässä listattuna parhaimmat:

Google Fonts

+ Kaikki fontit ovat turvallisia ladata
+ Tyylikkäitä, oikeasti käyttökelpoisia fontteja kaikkiin julkaisuihin. Täältä löytyy myös pitkiin leipäteksteihin teksteihin sopivia, kauniisti asettuvia fontteja
+ Kaikki fontit ovat vapaasti ladattavissa myös kaupalliseen käyttöön.
+ Toimivat myös nettisivuilla.

–  Fonttien määrä ei ole kovin suuri verrattuna muihin sivustoihin

Dafont

HUOM! Dafontin kaikki fontit eivät ole vapaita käytettäväksi kaupallisissa tai edes julkisissa tarkoituksissa! Muista tarkistaa fontin käyttö-oikeudet ennen latausta. Jos et ole varma, mitä kyseisen fontin käyttö-oikeudet tarkoittavat, älä lataa fonttia.

+ Erilaisia fontteja on todella suuri määrä
+ Täältä löytyy myös erikoisempia fontteja – jos kaipaat esimerkiksi vanhanaikaista fonttia, tuli- tai kauhu-teemaista fonttia, täältä löytyy hyviä vaihtoehtoja
+/- Erikoisemmat fontit sopivat erittäin hyvin käytettäväksi esimerkiksi kampanjoissa tai tapahtumamainonnassa, mutta pysyviin julkaisuihin tai grafiikoihin täältä voi olla hankala löytää sopivaa fonttia

– Dafontista ei tahdo löytyä sopivia fontteja esimerkiksi pitkiin leipäteksteihin
– Joidenkin  fonttien lataamisessa ja käytössä on ilmennyt ongelmia
– Useissa fontiessa kaikki kirjaimet aina välttämättä asetu kovin siististi, eikä läheskään kaikissa fonteissa ole ääkkösiä tai erikoismerkkejä. 

Font Squirrel

+ Suuri määrä kauniita fontteja,
+ Kaikkia fontteja saa käyttää myös kaupallisissa tarkoituksissa

– Myös täällä joistain fonteista puuttuu ääkköset ja osa erikoismerkeistä.

Adobe fonts

+ Fontit ovat vapaasti käytettävissä myös kaupallisiin tarkoituksiin.
+ Fontit ovat oikeasti kauniita ja käyttökelpoisia, sekä perusfontteja että erikoisempia, tyylitellympiä fontteja.
+ Fontteja on suuri määrä
+ Kaikki fontit sopivat myös nettikäyttöön.

– Ilmainen vain Adoben käyttäjille